Lord Buckethead 'graag Brexitonderhandelaar'

Verreweg de beste kandidaat in de Britse verkiezingen van vorige week was Lord Buckethead. De intergalactische ruimteheerser stelde zich verkiesbaar in Theresa May's district Maidenhead en won daar 0,4% van de stemmen. Hij geeft nu aan dat hij graag de Brexitonderhandelingen zou leiden. Dat meldt BBC.

Bucketheads programma stelt onder andere dat de zangeres Adele moet worden genationaliseerd. Ook wil hij een nieuw referendum over de vraag óf er een nieuw Brexitreferendum moet komen. Daarnaast wil hij Teletekst herintroduceren, de jacht op vossenjagers legaliseren, en vindt hij dat iedereen een gratis fiets moet krijgen om fietsendiefstal en overgewicht tegen te gaan.

Buckethead probeerde in 1987 Thatcher's district af te pakken en poogde dit opnieuw tegen John Major in 1992. Toen wilde hij de volledige stad Birmingham van de kaart vegen om plaats te maken voor een intergalactische ruimtehaven.

Toen hij werd gevraagd of hij zoals Doctor Who elke verkiezing een nieuwe verschijning is, of steeds dezelfde persoon, stelde hij: "Ik ben Buckethead. Wij zijn Buckethead. 'We are Legion.' Beantwoordt dat je vraag?"

De Lord was zondag ook te gast in de HBO-show Last Week Tonight; het segment begint vanaf 16 minuten en 20 seconden: