Oppas gezocht voor kinderen in spookhuis: 56.000 euro per jaar

Een Schots gezin uit de omgeving van Edinburgh is op zoek naar een nieuwe oppas. Nou is dat niet ongebruikelijk, maar de reden is wel opvallend: in het afgelopen jaar zijn maar liefst vijf 'nannies' er vandoor gegaan omdat het zou spoken in het huis.

De vorige oppassen maakten stuk voor stuk melding van eng gedoe, zoals rare geluiden, bewegende meubels en de klassieker aller spookhuizen: glazen die spontaan kapot vallen. Om het voor een dappere oppas toch een beetje aantrekkelijk te maken heeft het gezin een stevig salaris beloofd: voor de baan krijg je zo'n 56.000 euro per jaar.

De oppas moet uiteraard in staat zijn om relatief lange tijd alleen met de kinderen - bezoekers uit het hiernamaals niet meegerekend - in het huis te zijn. De nieuwe nanny moet wekelijks van maandag tot vrijdag in het huis slapen en op de kinderen passen. Het gezin heeft al een aantal informatieverzoeken gekregen, maar geen van de potentieel geïnteresseerden heeft zich als oppas aangemeld. 

Als je interesse hebt om in Schotland aan de slag te gaan als oppas in een spookhuis kun je hier terecht. De familie laat via een woordvoerder van de site wel weten dat geen van de eerdere werknemers gewond is geraakt.