12 doden, 74 gewonden bij brand flatgebouw Londen

In Londen is in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitgebroken in een groot flatgebouw van 27 verdiepingen hoog. Op beelden van de BBC is te zien hoe de toren volledig in brand staat.

De brand woedt in een flat aan de Latimer Road in West-Londen. De brandweer is uitgerukt met zo'n veertig brandweerwagens en tweehonderd brandweermannen. Volgens de politie wordt het gebouw ontruimd en "wordt een aantal mensen behandeld voor een reeks aan verwondingen".

Volgens ooggetuigen zitten mensen door de uitslaande brand nog vast in het gebouw.

Update 22:09 uur:
De afgebrande Grenfell Tower in Londen loopt geen gevaar in te storten. Specialisten die de restanten hebben onderzocht, verklaarden woensdagavond dat brandweerlieden het 24 verdiepingen tellende gebouw zonder gevaar kunnen betreden.
 
De brandweer wil nog woensdagavond het gebouw in de wijk Kensington binnengaan. De Londense brandbestrijding blijft sowieso de hele nacht met materieel aanwezig.

Update 19:18 uur
Het dodental is bijgesteld naar 12. Er zijn minimaal 74 gewonden gevallen. Het is onduidelijk hoeveel mensen er nog vermist worden. Er is geen hoop meer dat er nog overlevenden tussen het puin vandaan gehaald kunnen worden. 

Update 12:44
De politie bevestigt dat er tot nu toe zes doden zijn gevallen. 50 mensen zouden gewond zijn geraakt. Verwacht wordt dat het dodenaantal nog op zal lopen.  Bewoners zouden al eerder hebben aangegeven dat het gebouw onveilig was.

Grote brand in hoog flatgebouw in Londen
Grote brand in hoog flatgebouw in Londen (Foto: ANP)