ArgentiniŽ met 2-3-5-formatie tegen Singapore

Argentinië heeft vandaag tijdens een oefenduel met een 2-3-5-formatie aangetreden tegen het nietige Singapore. Bondscoach Jorge Sampaoli, die pas net de scepter zwaait bij het Argentijnse nationale team, begon tegen het Aziatische land met maar liefst vijf aanvallers. De speciale tactiek van het meesterbrein pakte goed uit; de Argentijnen wonnen met 0-6.

De oefeninterland tussen Singapore en Argentinië werd gespeeld naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van de Singaporese voetbalbond. De Argentijnen gaven in de wedstrijd echter geen cadeautjes weg en gingen vanaf minuut één vol op de aanval. Sampaoli, die bekend staat om zijn offensieve spel, stuurde daarom maar liefst vijf aanvallers het veld in.

Met de 2-3-5-formatie hadden de Argentijnen geen kind aan Singapore. Bij rust stond het 2-0 en uiteindelijk werd een 6-0 overwinning geboekt. "Het belangrijkste aan deze wedstrijd was de aanval en de druk op de tegenstander", aldus de winnende bondscoach. "We hebben ontzettend veel kansen gehad, maar hebben ze lang niet allemaal benut. Maar ik ben blij met het optreden van de ploeg. Ze zijn erin geslaagd mijn spelopvattingen te laten zien op het veld."