Ajax moet ver gaan voor Kadioglu

N.E.C. is na de degradatie niet bereid om de grote namen voor een prikkie de deur uit te doen. "In principe is helemaal niemand te koop." De 17-jarige Ferdi Kadioglu was vorig seizoen als aanstormend talent een van de blikvangers van N.E.C.

Na de degradatie van de Nijmegenaren hopen meerdere clubs daar een slaatje uit te slaan, maar de nieuwe technisch directeur Remco Oversier waarschuwt geïnteresseerden: er komt geen uitverkoop in Nijmegen. Clubs moeten diep in de buidel tasten en anders blijven ook de goede spelers gewoon in de Jupiler League, is de boodschap.

"In principe is hier helemaal niemand te koop, of er moeten buitenproportionele bedragen betaald worden", zegt Oversier. "Anders houden we die jongens binnenboord." Volgens La Repubblica wil Fiorentina zich versterken met Jay-Roy Grot, terwijl er volgens Voetbal International voor hem ook interesse is uit het Championship.

Kadioglu wordt aan FC Utrecht, Trabzonspor, Konyaspor én Ajax gelinkt. Oversier maakt in gesprek met FOX Sports duidelijk dat bij N.E.C. het sportieve element nu leidend is. "We willen spelen om promotie. Daar hebben we ze keihard bij nodig. En als ze nog maar een jaar vastliggen, dan zij dat maar zo", vervolgt de nieuwe technische man. "Het grootste deel van onze ploeg heeft een doorlopend contract en veel spelers vertegenwoordigen waarde. Daar kan de club mogelijk beter van worden."