Ook Bertens sneuvelt snel in Rosmalen

Tennisster Kiki Bertens is al in de eerste ronde van het Ricoh Open uitgeschakeld. De Nederlandse (WTA-27) was op het gras in Rosmalen niet opgewassen tegen de Duitse Andrea Petkovic (WTA-84): 6-7 (6), 6-2 en 2-6.

Bertens was bij het Nederlandse toernooi als derde geplaatst en kende een voortvarende start. De Nederlandse kwam al snel 4-0 voor te staan. Daarna ging het beter lopen bij Petkovic die tweemaal terugbrak. De servicegames van Bertens werden lastiger en lastiger, maar Bertens wist wel op 5-5 te komen. Een game later brak de Nederlandse door de service van de Duitse heen en kon daarna serveren voor de set. Er volgde echter een rebreak op love, waarna een tiebreak noodzakelijk was. Daarin wist Bertens drie setpunten weg te werken, maar het vierde werd haar te machtig.

De tweede set was duidelijk voor Bertens. Tot 2-2 ging het nog gelijk op, maar daarna kon de Nederlandse met goed spel uitlopen naar 6-2, waardoor een derde en beslissende set noodzakelijk werd. Bertens kwam moeizaam op een 1-0 voorsprong en had een game later een kans om een break te plaatsen, maar dit slaagde niet. Daarna volgden de breaks elkaar op, waarbij Petkovic kans zag om naar een 2-4 voorsprong uit te lopen. Nog een break volgde, waarna Bertens zich gewonnen moest geven.

Kiki Bertens strandt in de eerste ronde. (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Kiki Bertens strandt in de eerste ronde. (PRO SHOTS/Joep Leenen)