Minister Sessions getuigt voor Senaat

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions verschijnt dinsdag voor de inlichtingencommissie van de Senaat. Hij zal vragen beantwoorden naar aanleiding van verklaringen die ex-FBI-directeur James Comey donderdag voor de commissie aflegde. De Senaat onderzoekt de mogelijke inmenging van Rusland in de presidentsverkiezingen vorig jaar.

Sessions wordt onder meer ondervraagd over zijn ontmoetingen met de Russische ambassadeur Sergej Kisljak in Washington. Comey zei bovendien vorige week dat hij beschikt over informatie waarom de bewindsman zich eerder terugtrok uit het onderzoek naar Russische inmenging. Die informatie bestempelde Comey als iets waarover hij 'niet publiekelijk' kon spreken.

De commissie zal de minister tevens ondervragen over zijn aandeel in het ontslag van Comey. Sessions zou Trump hebben geadviseerd Comey de laan uit te sturen. De minister van Justitie liet vervolgens helemaal niets meer van zich horen, aldus Comey. Sessions heeft volgens zijn woordvoerster gevraagd om een openbare zitting. "Hij vindt het belangrijk dat het Amerikaanse volk de waarheid uit zijn mond verneemt", aldus de zegsvrouw.

Minister Sessions getuigt voor Senaat
Minister Sessions getuigt voor Senaat (Foto: ANP)