Leid het verzet in Far Cry 5

Tijdens de persconferentie heeft Ubisoft Far Cry 5 wat uitgebreider laten zien. Het spel brengt ons naar Noord-Amerika, en wel naar Hope County, Montana. Wie kent het niet.

Als nieuwe junior hulpsherrif van het fictieve Hope County in Montana, merk je dat jouw komst een jarenlange stille, maar gewelddadige staatsgreep door een fanatieke doomsday sekte, the Project at Eden’s Gate, in versnelling zet. Als speler moet je de plannen van de sekte ontwrichten en het verzet helpen om Hope County’s gemeenschap en zichzelf te bevrijden.

Belegerd en afgeschermd van de rest van de wereld, bundel je de krachten met inwoners van Hope County die het verzet vormen. Er zijn onder andere vliegtuigen te besturen tijdens luchtgevechten met sekteleden boven Big Sky Country. Bij het opsporen van sekteleden en het verzamelen van overlevingsmiddelen reis je door akkers, bossen, bergen en rivieren, en kruip je achter het stuur van iconische muscle cars, ATV’s, boten en meer. Voertuigen zijn tevens handig als bescherming tegen aanvallen van wilde dieren, maar zijn ook de ideale manier om te ontsnappen als het even niet gaat zoals gepland.

Om de sekte neer te halen, moet je gebruikmaken van elk wapen dat je kunt vinden, waaronder geweren en granaten, maar ook handwapens zoals een sloophamer of een honkbalknuppel. Daarnaast kun je ‘Guns for Hire’ rekruteren uit een groot aantal personages, of zelfs ‘Fangs for Hire’, speciale dieren zoals beren en poema’s waarmee je jouw speelstijl aanvult. Far Cry 5 brengt ook de Map Editor terug, waarmee spelers nieuwe en eindeloze speelwerelden kunnen creëren. De Map Editor bevat nieuwe opties die een extra dimensie aan de gecreëerde content toevoegen. Meer details hierover volgen binnenkort.

Far Cry 5 komt 27 februari 2018 uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.