Conceptprogramma Eredivisie en Jupiler League 2017/18 uitgelekt.

ADO Den Haag en FC Utrecht trappen het seizoen 2017/18 op 11 augustus af. Dit staat in het conceptprogramma van de Nederlandse voetbalbond (KNVB), dat vandaag al uitlekte. De openbaring van het programma stond eigenlijk voor morgen gepland, zoals ook in het document te zien is.

Landskampioen Feyenoord begint het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Twente, Ajax gaat op bezoek bij Heracles Almelo en PSV start tegen AZ. Promovendi VVV-Venlo en NAC Breda beginnen hun avontuur in de Eredivisie met duels tegen respectievelijk Sparta Rotterdam (thuis) en Vitesse (uit).

De eerste topper van het seizoen gaat tussen PSV en Feyenoord. Deze wedstrijd staat voor 17 september op de rol. Een maand later is het de beurt aan de eerste Klassieker van deze voetbaljaargang: op 22 oktober nemen de Rotterdammers het in de eigen Kuip op tegen Ajax.

De verwachting is dat het concept programma niet veel meer zal wijzigen. Ben je benieuwd naar de wedstrijden van jouw cluppie? Check dan hier het document van de KNVB.