Cosby zwijgt tijdens misbruikzaak

Bill Cosby is niet van plan te getuigen in de geruchtmakende misbruikzaak tegen hem. De 79-jarige komiek bevestigde maandag in de rechtszaal in Norristown dat hij zelf niet met tekst en uitleg komt.

Cosby wordt ervan beschuldigd in 2004 Andrea Constand te hebben gedrogeerd en aangerand in zijn huis. Tientallen andere vrouwen zijn naar buiten getreden met vergelijkbare beschuldigingen, maar die zaken zijn verjaard.

De komiek arriveerde maandag in het gezelschap van zijn vrouw bij de rechtbank. Camille Cosby nam vervolgens plaats op de eerste rij in de rechtszaal. Het was de eerste keer dat de echtgenote van Cosby zich vertoonde bij de rechtbank. Cosby en zijn 73-jarige echtgenote maakten een ontspannen indruk. Het paar liep gearmd de rechtbank binnen. Voorlopig is het niet de bedoeling dat Camille als getuige in de misbruikzaak die tegen haar man loopt.

"Heeft u besloten om niet te getuigen?", vroeg de rechter daar aan Cosby. "Ja", reageerde de komiek, die alle beschuldigingen ontkent. Het juridische team van Cosby had slechts één getuige opgeroepen: een politieman die in 2005 onderzoek deed naar de beschuldigingen van Constand.

Cosby zwijgt tijdens misbruikzaak
Cosby zwijgt tijdens misbruikzaak (Foto: BuzzE)