Politie kiest definitief voor Mercedes

De politie gaat de komende vier jaar met Mercedes rijden. Het gaat om zo'n elfhonderd personenauto's en ongeveer vierhonderd Vito-bedrijfsbussen, die via Terberg Leasing worden ingezet.

Ook de bedrijfswagens voor het vervoer van de surveillancehonden zijn van Mercedes. Maar de personenwagen voor hondenvervoer is de Volkswagen Touran, via automobielhandel PON. In totaal gaat het om 1650 voertuigen.

Met de beoogde auto's zijn al uitvoerige testen gedaan, maar er volgt nog een praktijktest. Als dat goed gaat, worden de contracten getekend, laat de Nationale Politie weten. Hoeveel geld er met de aanschaf gemoeid is, wil de politie niet kwijt. Momenteel heeft de politie Volkswagen als dienstauto.

Aanbesteding
Het langdurige aanbestedingsproces voor deze vernieuwing is zorgvuldig, integer en transparant verlopen, benadrukt de politie. De vorige aanbesteding voor politievoertuigen, van Volkswagen, werd overschaduwd door corruptie.

Twee politiemensen en vier ambtenaren van defensie worden ervan verdacht dat zij zich hebben laten omkopen door importeur PON. Dinsdag is er een regiezitting in de strafzaak tegen de verdachten. PON schikte de zaak vorig jaar voor 12 miljoen euro.

Politie kiest definitief voor Mercedes
Politie kiest definitief voor Mercedes (Foto: ANP)