Student: "Mourinho wist werkelijk alles van Ajax"

In aanloop naar de Europa League-finale heeft Manchester United-coach José Mourinho werkelijk alles van Ajax bestudeerd. De oefenmeester heeft onder meer Ajax-spits Kasper Dolberg van top tot teen geanalyseerd. Dit onthult Petter Skogsletten, een 24-jarige student.

Skogsletten kreeg samen met zijn mede-studenten op de Universiteit van Lissabon een lezing van Mourinho over zijn visie. "Mourinho heeft zich overal op gefocust", aldus de student. "Van de lengte van de spelers, tot hoe ze zich positioneren. Alles. Hij focuste zich ook veel op Ajax. Mourinho heeft alles over Dolberg geanalyseerd. Hoe hij de bal het liefst ontvangt en hoe hij de bal vanaf de zijkanten krijgt."

"Van de tien dagen die hij had tot de finale, heeft hij drie dagen besteed aan het aanvals- en verdedigingsplan tegen Ajax. Ze hadden een videomeeting en daarna een training waarin ze de tactiek oefenden", vervolgt Skogsletten. Volgens hem kregen de spelers van Manchester United ook foto's van alle Ajacieden, zodat ze op alles voorbereid waren. Manchester United won de finale uiteindelijk met 2-0.