Nieuwe Xbox gaat Xbox One X heten

Tijdens E3 heeft Microsoft de officiële naam van Project Scorpio onthuld. De nieuwe Xbox-console gaat Xbox One X heten, en heeft qua uiterlijk veel weg van een zwarte One S.

Volgens Microsoft is het de kleinste Xbox One tot nu toe. Zoals verwacht is er opnieuw veel gepronkt met de specificaties van de One X, zoals de 6 TFLOPS en de 4K-resolutie.

Xbox breidt de Xbox One backward compatibility library, met bijna vierhonderd Xbox 360-games, uit met originele Xbox klassiekers, zoals Crimson Skies. Xbox maakt ook bekend dat Gears of War 4, Forza Horizon 3, Minecraft, Resident Evil 7, Final Fantasy 15, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, Rocket League en nog vele andere Xbox One-games gratis updates zullen krijgen om alle voordelen van de kracht van Xbox One X te ervaren. Een aantal van deze titels wordt verbeterd om in 4K te spelen en velen zullen beschikbaar zijn met de lancering van Xbox One X.

Xbox One X gaat ook bestaande games verbeteren. Betere textures, soepelere framerates, en snellere laadtijden, ook op non-4K televisies. Het ondersteunt ook 4K Ultra HD voor Blu-ray X en streams, HDR support voor gaming en video. Er is ook Dolby Atmos-support. Xbox One X behoort tot de Xbox One-lijn en gaat alle bestaande accessoires voor Xbox One ondersteunen.

De Xbox One X moet op 7 november van dit jaar uitkomen. Het apparaat gaat 499 euro kosten. Dan krijg je een zwarte console met 1TB hard drive, een Xbox Wireless Controller in dezelfde kleur, HDM-kabel, een stroomblok, een maand gratis Xbox Game Pass abonnement en twee weken Xbox Live Gold.