Alonso dreigt met vertrek bij McLaren

Fernando Alonso heeft met vertrek gedreigd bij het Formule 1-team McLaren. De Spanjaard vindt dat hij voor spek en bonen meerijdt en eist dat hij spoedig mee kan strijden om de zeges. Na de zomer wil de tweevoudig wereldkampioen duidelijkheid hebben over zijn toekomst.

Alonso heeft een aflopend contract bij McLaren en wil snel helder maken wat hij na dit jaar wil gaan doen. "Zo ongeveer rond september, oktober. Na de zomer. Als we rond die tijd niet winnen, dan blijf ik hier ook niet. Ik heb me bij dit project aangesloten om een titel te winnen, omdat ik voor een derde keer kampioen wil worden, maar als je na drie jaar niet competitief bent, moet je misschien iets nieuws proberen."

Dit jaar gaat nog niet zoals gehoopt. McLaren is dankzij de problemen met de Honda-motor kansloos voor een goede klassering, al zorgde de zevende startplaats in Spanje wel voor een lichtpuntje. De relatie tussen McLaren en Honda staat flink onder druk, zeker omdat het team uit Woking beseft dat het niet zo door kan gaan.

Voordat Alonso zijn besluit kenbaar maakt wil hij er eerst helemaal uit zijn. Voor het nadenken trekt hij de periode na de zomer uit.