Piqué: "Geen vragen meer over uitfluiten"

Gerard Piqué is meermaals het mikpunt van fluitconcerten tijdens wedstrijden van het Spaanse elftal. Niet door de tegenstander, maar door de eigen Spaanse achterban. Woensdagavond was het opnieuw raak toen Spanje niet verder kwam dan 2-2 tegen Colombia in een oefeninterland.

Piqué is in Spanje welbekend als een van de grotere voeders van de vete tussen Real Madrid en FC Barcelona. De Catalaanse defensieleider steekt het niet onder stoelen of banken dat hij een hekel heeft aan Real Madrid. De wedstrijd zelf werd overigens niet in Madrid of Barcelona gespeeld, het is gebruikelijk dat in Spanje vriendschappelijke interlands juist in kleinere voetbalsteden door het land heen worden gespeeld, in dit geval in Murcia.

Dit weerhield de fans er niet van om Piqué te trakteren op een fluitconcert. Het Spaanse journaille Marca vroeg ernaar bij Piqué, maar die was duidelijk gepikeerd: "Waarom interesseert het jullie zo erg? Waarom besteden jullie hier zoveel aandacht aan en gaat het niet over voetbal? De media maken dit groot. Als er een keer niet wordt gefloten maken jullie wel een poll of men me wel zou móeten uitfluiten." Het moge duidelijk zijn dat Piqué wel klaar is met de situatie en niet in de laatste plaats met de manier van werken van de journalisten.