Halep één zege verwijderd van eerste Grand Slam-titel en plek 1 op wereldranglijst

Tennisster Simona Halep heeft zich voor de tweede keer geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Roemeense verloor in 2014 in Parijs haar enige Grand Slam-finale, maar kan zaterdag een nieuwe gooi doen naar de titel.

Halep, vierde op de wereldranglijst, stond tegen de één plek hoger genoteerde Tsjechische Karolina Pliskova. Die sloeg zoals wel vaker een hele sloot aan onnodige fouten, maar daar kwamen dan ook weer meer winners bij kijken dan bij Halep. 

Toch was het de Roemeense die Pliskova's service als eerste brak en dat leverde haar de eerste set op. In set twee ging het precies andersom en drie breakkansen waren voor Halep niet genoeg om de boel recht te trekken. 

Daardoor was een beslissende set nodig, waarin Pliskova al snel gebroken werd. Niet veel later pakte ze Halep terug, maar die deelde gelijk de genadeklap uit door Pliskova weer te breken, waarna ze het zelf uitserveerde: 6-4, 3-6, 6-3.

Als Halep de finale van Jelena Ostapenko wint neemt ze de eerste plek op de wereldranglijst over van Angelique Kerber. Bij verlies komt ze op plek twee te staan.