Australië houdt kans op WK na zege op Saudi-Arabië van Van Marwijk

Saudi-Arabië en Bert van Marwijk hebben een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om een WK-ticket. Tegen directe concurrent Australië verloor het land met 3-2. De Saudi's hadden plaatsing binnen handbereik, maar zien nu Australië op gelijke hoogte komen.

De kwalificatiewedstrijd begon dramatisch voor de manschappen van Van Marwijk. Doelman Yasser Al Mosailem gleed uit tijdens het nemen van een uittrap en leverde de bal zo in bij Tomi Juric. ex-Roda JC'er nam op de rand van de zestien aan en schoot in de zevende minuut raak. Een kwartier later echter stond de de gelijkmaker al op het boris via Salem Al Dossari.

Australië liet zich niet uit het veld slaan en kwam via opnieuw Juric voor de tweede keer op voorsprong. De spits kopte een scherp aangesneden voorzet op knappe wijze in de verre hoek: 2-1. Dit leek de ruststand te worden in Adelaide, maar na een mooie aanval kwam Saudi-Arabië weer op gelijke hoogte. Het was Mohammed Al Sahlawi die de 2-2 maakte.

Halverwegde de tweede helft bracht Tom Rogic met een knal van twntig meter Australië weer op voorsprong. Na een hectische slotfase bleek dit ook de eindstand te zijn. Door deze uitslag stijgt de spanning in strijd om een WK-ticket naar een ongekende hoogte. Australië, Japan en Saudi-Arabië hebben nu alle drie zestien punten. Japan heeft echter nog een wedstriijd tegoed. De Japanners spelen vrijdag nog tegen Irak.

De nummers één en twee uit de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De nummer drie zal via playoffs het mondiale eindtoernooi moeten zien te bereiken. Van Marwijk's Saudi-Arabië zal na de zomerstop nog moeten spelen tegen de Verenigde Arabische Emiraten (uit) en Japan (thuis). Australië treft ook Japan (uit) en Thailand (thuis).

Samenvatting Australië - Saudi-Arabië. (Bron: YouTube)