Bauhaus sprint naar zege in Dauphiné

Phil Bauhaus heeft de vijfde etappe in het Critérium du Dauphiné op zijn geschreven. De Duitse sprinter van Sunweb was 175 kilometer de snelste in de massasprint voor Arnaud Démare en Bryan Coquard. Thomas de Gendt blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Direct vanuit de start waren aanvalspogingen, maar het duurde even voordat de juiste groep gingen rijden. Vier renners zouden uiteindelijk wegraken bij het peloton. In de kopgroep had de Fransman Julien El Fares het gezelschap van drie Nederlanders: Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), Marco Minnaard (Wanty - Groupe Gobert) en Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac). De vier zouden een maximale voorsprong van vijf minuten pakken.

Onderweg deed Bouwman goede zaken voor zijn bergtrui. De Nederlander van LottoNL-Jumbo kwam verschillende keren als eerste boven, waardoor hij de bergtrui overnam van De Gendt.

Van Baarle hield het langst vol van de vluchters, maar op zes kilometer was de vluchtpoging van Van Baarle ook over. De sprintersploegen konden zich opmaken voor een massasprint, de laatste van deze ronde.

In de massasprint was vervolgens Bauhaus de snelste voor Démare en Coquard. Voor de Duitser van Sunweb is dit zijn eerste zege in een WorldTour wedstrijd. De Gendt blijft in het algemeen klassement leider.