Halep draait wedstrijd om en staat in halve finales Roland Garros

Tennisster Simona Halep staat voor de tweede keer in haar loopbaan in de halve finales op Roland Garros. De Roemeense finaliste van 2014 draaide de kwartfinale tegen Elina Svitolina knap om.

Halep begon als nummer vier aan de wereld aan het toernooi en stond in de kwartfinale tegenover Svitolina, na een geweldig eerste deel van het jaar de nummer zes op de wereldranglijst. De Oekraïnse stond na 2015 voor de tweede keer in de kwartfinales op Roland Garros en haalde nooit eerder de halve eindstrijd op een Grand Slam-toernooi.

Svitolina begon ijzersterk aan het duel en hoewel Halep het haar op eigen service soms erg lastig kon maken liep de Oekraïnse toch uit naar een 5-0 voorsprong. Via een break kwam Halep toch weer wat terug, maar de set ging met 6-3 alsnog naar Svitolina.

Ook in set twee begon Halep weer totaal niet scherp, waar Svitolina optimaal van profiteerde door dit keer in rap tempo uit te lopen naar een 5-1 voorsprong. Dat schudde Halep weer wakker en dit keer was de comeback van de Roemeense zelfs sterk genoeg om er een tiebreak uit te slepen, waarin ze nipt sterker was.

Die tegenslag leek Svitolina gebroken te hebben, terwijl Halep het heilige vuur te pakken had. Ze sloeg nog maar één onnodige fout in de derde set, brak Svitolina met de nodige moeite drie keer op rij en werkte het derde bedrijf in een dikke twintig minuten af: 3-6, 7-6 (6), 6-0.

Halep weet partij om te keren tegen Svitolina (Foto: Pro Shots/Action Images)
Halep weet partij om te keren tegen Svitolina (Foto: Pro Shots/Action Images)