Nadal in halve finales Roland Garros na opgave Carreño Busta

Tennisser Rafael Nadal staat voor de tiende keer in de halve finales van Roland Garros. De 31-jarige Spaanse nummer vier van de wereld had het niet moeilijk, want landgenoot Pablo Carreño Busta moest al vroeg in set twee opgeven.

Carreño Busta is de mondiale nummer achttien en stond voor het eerst in de achtste finales en dus ook voor het eerst in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi. Onderweg had hij onder meer Grigor Dimitrov en Milos Raonic al uitgeschakeld, dus met de vorm zat het zeker wel goed.

Tegen Nadal had hij het echter gelijk moeilijk, gezien de negen Roland Garros-titels van zijn opponent niet erg verwonderlijk. Hij hield geen enkele keer zijn eigen service vast, maar kwam op het scorebord doordat hij Nadal's opslag twee keer over wist te nemen.

Vroeg in de tweede set ging het echter fout. Carreño Busta vroeg een medische time-out aan voor een behandeling aan vermoedelijk zijn buikspieren. Hij keerde vervolgens wel terug, maar schreeuwde het na een mislukte smash uit van de pijn en frustratie, waarna hij er noodgedwongen de brui aan gaf: 6-2, 2-0.