Ostapenko in halve finales Roland Garros na nieuwe zege op Wozniacki

Tennisster Jelena Ostapenko staat in de halve finales op Roland Garros. Voor de 19-jarige Letse is het het toernooi van haar leven, want nooit eerder schopte ze het op een Grand Slam zelfs tot de achtste finales, laat staan de laatste vier.

Ostapenko stond in Parijs tegenover Caroline Wozniacki, die al voor de negende keer in de kwartfinales van een Grand Slam stond, maar nog nooit een eindzege pakte.

Hoewel de Deense met plek twaalf aanzienlijk hoger op de wereldranglijst staat dan Ostapenko (WTA-45), ging de Letse toch met een goed gevoel de wedstrijd in: in de drie eerdere ontmoetingen, waaronder twee keer in de afgelopen twee maanden, was Ostapenko steeds de sterkere.

Toch was er in de wedstrijd aanvankelijk bijzonder weinig aan de hand voor Wozniacki. Ze brak Ostapenko's opslag gelijk twee keer en kwam op een 5-0 voorsprong, ook al ging het daar even fout. De Letse brak twee keer terug, maar leverde haar service wederom in en zag Wozniacki de set pakken.

Dat de regen in Parijs de wedstrijd onderbrak zou misschien in het voordeel van de meer ervaren speelster, Wozniacki dus, kunnen werken, maar niets was minder waar. De Deense raakte het helemaal kwijt, terwijl Ostapenko haar foutenlast behoorlijk terug wist te brengen.

De tiener brak de opslag van Wozniacki maar liefst drie keer op rij en pakte zo de tweede set, waarna ze in set drie weer uitstekend speelde. Op 2-2 plaatste Ostapenko de break en één servicegame van Wozniacki later deed ze dat nog eens, wat de genadeklap bleek: 4-6, 6-2, 6-2.

Overigens stijgt Ostapenko door haar succes in Parijs vermoedelijk naar een 21e plek op de wereldranglijst. Winst in de halve finale doet daar nog een paar plekken bij en een eindzege zou haar zelfs richting plek twaalf brengen.

Ostapenko zegeviert opnieuw tegen Wozniacki (Foto: Pro Shots/Action Images)
Ostapenko zegeviert opnieuw tegen Wozniacki (Foto: Pro Shots/Action Images)