De Ligt: "Blind zou voor Ajax een goede trainer zijn"

Ajax is druk op zoek naar een vervanger voor Peter Bosz, die eerder vandaag als nieuwe trainer gepresenteerd werd bij Borussia Dortmund. Mocht Matthijs de Ligt het voor het zeggen hebben, dan zouden de Amsterdammers eens een poging moeten wagen bij Danny Blind.

De Ligt debuteerde op zeventienjarige leeftijd onder Blind in het Nederlands elftal. Eerder dit jaar werd Blind echter ontslagen bij Oranje, nadat onder zijn leiding kwalificatie voor het WK uit zicht raakte. Sindsdien zit Blind zonder werkgever. De Ligt ziet in Blind een ideale kandidaat om Bosz op te volgen: "Blind liet me ook debuteren, ja. Hij is nu vrij. Ik heb geen idee of hij ervoor openstaat. Ik denk dat het een goede trainer is."

"Ik denk dat Ajax wel op zoek gaat naar een coach die dicht bij de visie en werkwijze van Bosz zit. Ik heb geen voorkeur", vervolgt De Ligt.

Eerder vandaag wilde Edwin van der Sar nog niet veel loslaten over een mogelijke opvolger van Bosz. Wel gaf hij aan dat men druk bezig is om voor 29 juni een nieuwe trainer te hebben. Deze datum begint de voorbereiding van Ajax op het nieuwe seizoen. Ook liet Van der Sar weten dat de nieuwe trainer niet per se een Nederlander hoeft te zijn. Volgens De Telegraaf is Roger Schmidt (ex-Red Bull Salzburg) topkandidaat voor de vacature.