SyriŽr valt agent aan met hamer bij Notre Dame

Een man heeft dinsdag in Parijs op de trappen van de beroemde kathedraal Notre-Dame in het centrum van de stad een politieman aangevallen met een hamer. De agent raakte lichtgewond. De afdeling terrorismebestrijding van het Franse Openbaar Ministerie doet onderzoek.

De belager werd door toegesnelde agenten neergeschoten. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Hij zou in zijn borst zijn geraakt.

De aanvaller had een identiteitskaart bij zich met de afbeelding van een Algerijnse student, maakte minister Gérard Collomb van Binnenlandse Zaken bekend. De dader zou bovendien "dit is voor Syrië" hebben geroepen. Het lijkt erop dat de man alleen handelde.

Paniek
De aanval zorgde voor paniek bij de door drukbezochte Notre-Dame. De politie riep via Twitter mensen op weg te blijven van de populaire bezienswaardigheid. Zo'n negenhonderd mensen die binnen in de kathedraal waren, mochten niet naar buiten.

Inmiddels is de situatie volgens de politie onder controle. Uit voorzorg blijven verschillende metrostations in de buurt van de kathedraal nog gesloten.

Update 20:10
Volgens BFMTV zou de dader hebben beweerd een strijder van het kalifaat te zijn.

Agent aangevallen met hamer bij Notre Dame
Agent aangevallen met hamer bij Notre Dame (Foto: ANP)