Sneijder: "Laat ze lekker kritisch zijn"

Wesley Sneijder maakt zich totaal niet druk om de mening van enkele critici over zijn evenaring van Edwin van der Sar als recordinternational.

In de gewonnen oefenpot tegen Ivoorkust (5-0) kwam Sneijder zondagavond als invaller binnen de lijnen voor zijn 130ste interland. Vrijdag, op zijn verjaardag, kan de kleine middenvelder tegen Luxemburg recordinternational van Nederland worden. "Dit is echt fantastisch", lachte Sneijder in gesprek met FOX Sports.

Er waren de laatste dagen wat kritische geluiden te horen, omdat Sneijder vanuit Turkije twee keer heen en terug naar het trainingskamp van Oranje vloog. Zaterdag speelde hij nog een wedstrijd met Galatasaray. "Ik heb ook een paar mensen voorbij zien komen, maar als je die serieus moet nemen... Ik denk dat heel Nederland die mensen niet serieus neemt."

Namen wilde de routinier niet noemen. "Laat die mensen lekker kritisch zijn, ik zie het als jaloezie. Het tergt mij alleen maar en nu wil ik hier nog liever zo lang mogelijk bij blijven om het record verder aan te scherpen", vervolgde Sneijder.