Wenger: "Maximaal twee of drie aankopen"

Arsène Wenger stelt dat Arsenal in de zomer maximaal drie aanwinsten gaat halen, ondanks het mislopen van de Champions League.

Voor het eerst in 21 jaar eindigde Arsenal in de Premier League niet in de top vier en daardoor is het volgend seizoen aangewezen op deelname aan de Europa League. Het gaat niet voor drastische veranderingen zorgen in het Emirates Stadium.

In gesprek met BeIN Sports werd Wenger gevraagd hoeveel aankopen hij verwacht te doen, en hij antwoorde: "Maximaal twee of drie. We kunnen niet zoveel uitgeven als veel andere clubs, omdat sommige clubs bijna onbeperkte externe middelen hebben."

"We kunnen geld uitgeven omdat we de club goed beheerd hebben. Laten we niet vergeten dat de hoeveelheid geld die wordt uitgegeven geen garantie voor succes is. We moeten duidelijk zijn in wat we verstaan als een grote aankoop. Is Rob Holding een grote aankoop voor je of niet?"

"Als je een speler voor €45 miljoen koopt, zal iedereen in het begin een positief oordeel hebben. Als je hem voor €2 miljoen koopt, kan hij niet goed zijn, denkt men. Dat betekent dat een grote aankoop niet noodzakelijkerwijs gekoppeld is aan de hoeveelheid geld die wordt uitgegeven."