Gasquet geeft op in Parijs, Nishikori met moeite door

Tennisser Kei Nishikori heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de achtste finales van Roland Garros. De Japanner moest zondag zijn derderondepartij nog afmaken tegen de 21-jarige Zuid-Korean Chung Hyeon, de nummer 67 van de wereld. De wedstrijd werd zaterdag door de regen gestaakt.

Nishikori had de eerste twee sets gewonnen, maar Chung pakte de tiebreak in set drie. Hij was vervolgens bijzonder goed op dreef bij de hervatting van de partij en won de vierde set zelfs zonder de Japanse nummer negen van de wereld een game te gunnen. Nishikori kwam echter net op tijd weer in zijn spel en herstelde met een redelijke vijfde set: 7-5, 6-4, 6-7 (4), 0-6, 6-4.

Een op papier mooi Frans onderonsje in de derde ronde liep uit op een anti-climax. Gaël Monfils nam het op tegen Richard Gasquet en dat werd een mooie partij, waarbij de eerste twee lange sets onderling verdeeld werden. Na set twee vroeg Gasquet echter al om een medische behandeling, wat hem even vooruit hielp. Bij 4-3 in de derde set was het echter klaar: Gasquet gaf geblesseerd op, Monfils staat in de achtste finales.