Pasini pakt na acht jaar eindelijk weer Grand Prix-zege

Motorcoureur Mattia Pasini heeft na acht jaar weer eens een Grand Prix gewonnen. De Italiaan was in 2009 de beste tijdens de Grand Prix van Italië in de 250cc, op het circuit van Mugello, en won zondag de Grand Prix van Italië in de Moto2....op het circuit van Mugello.

Franco Morbidelli pakte vanaf poleposition de leiding, voor Mattia Pasini, Alex Marquez, Takaaki Nakagami en Thomas Lüthi. Ook Lorenzo Baldassarri kwam goed naar voren, maar aan het einde van de eerste ronde ging hij met een highsider hard onderuit terwijl hij Nakagami's vierde plek probeerde te pakken. De Japanner ging daarbij ook tegen het asfalt en voor beiden was de race klaar.

Na een paar ronden ontstond al een kleine kopgroep, bestaande uit Pasini, teamgenoten Morbidelli en Marquez en Lüthi. Miguel Oliveira reed op dik twee seconden, met Luca Marini in zijn kielzog. De race kabbelde rustig voort, maar halverwege de race was het WK-leider Morbidelli die het bijzonder moeilijk kreeg om zijn drie medekoplopers te volgen, met Pasini op kop.

De tot dan foutloos rijdende Pasini ging in de slotronde voor het eerst echt de mist in. Lüthi en Marquez kwamen onderdoor, maar een paar bochten later verschalkte de Italiaan ze allebei met een mooi staaltje inhalen. Dit keer hield hij het hoofd wel koel en voor het eerst sinds de Italiaanse Grand Prix in de 250cc van 2009, ook op het circuit van Mugello, raasde Pasini weer eens als eerste over de finish van een Grand Prix. Lüthi eindigde als tweede, voor Marquez en Morbidelli.