Migno wint Moto3-race met gigantische kopgroep

Motorcoureur Andrea Migno heeft op het circuit van Mugello de Italiaanse Grand Prix in de Moto3 gewonnen. Voor de Italiaan is het zijn eerste overwinning ooit in de grand prix'.

De poleposition was voor John McPhee en niet voor Jorge Martin. De Spanjaard kreeg voor het te langzaam rijden in de kwalificatie - om zo een goede uitgangspositie voor een snelle ronde te verkrijgen - een gridstraf van twaalf plekken. Bo Bendsneyder schoof zo ook op naar de achtste plek op de grid.

De beste start was voor Fabio di Giannantonio, die vanaf plek drie naar de leiding schoot. Hij kreeg Romano Fenati achter zich aan, voor de vanaf plek negen geweldig vertrokken Tatsuki Suzuki en WK-leider Joan Mir. McPhee viel vanaf pole wat plekken terug en kwam terecht voor Marcos Ramirez, Jorge Martin, Niccolo Antonelli en zijn Nederlandse teamgenoot Bendsneyder.

Martin's twaalf plaatsen gridstraf hadden weinig effect, want na enkele ronden nam de Spanjaard zelfs de leiding al over. Bendsneyder had ondertussen moeite om de aansluiting met de voorste groep te houden, maar nar een paar ronden kwam het tempo er toch meer in bij de Nederlander, die toch aansloot aan het achterwiel van Mir.

Halverwege de race viel nog helemaal niks te zeggen over de kanshebbers. Zoals al verwacht werd reed er namelijk een gigantische groep op kop, van maar liefst zo'n 25 coureurs die allemaal de aansluiting bij elkaar hadden. Bendsneyder schommelde daarin tussen de tiende en twintigste plek, terwijl voorin de leiding bijna om de bocht in handen was van een andere coureur. 

Bij het ingaan van de slotronde ging Juanfran Guevara aan de leiding, voor Di Giannantonio en Darryn Binder, maar dit zei gezien de eerdere ronden nagenoeg niks. Halverwege het laatste rondje leken Andrea Migno - lang onzichtbaar geweest - en Di Giannantonio een gaatje te slaan, maar Guevara reed het dicht.

Een inhaalactie plaatsen lukte echter niet meer en Migno pakte na twee derde plekken de eerste zege uit zijn loopbaan, voor Di Giannantonio en Guevara. De Spanjaard pakte daarmee in zijn vijfde jaar eindelijk zijn eerste podiumplek, waar hij uiteraard dolgelukkig mee was. Bendsneyder eindigde op de twaalfde plek.