Perez verrast Van Avermaet in Luxemburg

Anthony Perez heeft de derde etappe van de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De Fransman van Cofidis klopte in een sprint bergop Greg van Avermaet. In het algemeen klassement neemt Van Avermaet wel de leiderstrui over van zijn ploegmaat Jean-Pierre Drucker.

Vrij snel in de etappe kwam er een groep van vier renners tot stand met daarbij Martijn Budding. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij had het gezelschap van Dimitri Peyskens (WB-Veranclassic-Aqua Protect), Brice Feillu (Fortuneo-Vital Concept) en Loïc Chetout (Cofidis). De voorsprong werd nooit groter dan vier minuten voor de kopgroep.

De vier werden in de slotfase gegrepen door het peloton, dankzij het werk van BMC. Op de laatste helling, de Herrenberg was Stéphane Rossetto de eerste aanvaller. De Fransman van Cofidis kreeg geen ruimte door het werk van BMC voor Van Avermaet. De Belg kon het in de sprint niet afmaken. Hij werd geklopt door Perez. Voor 26-jarige Fransman is het zijn eerste overwinning in zijn profcarrière.