Trek-Segafredo wint tweede onderdeel Hammer Series

Trek-Segafredo heeft het tweede onderdeel van de Hammer Series gewonnen, de sprintkoers gewonnen voor Lotto Soudal en Cannondale-Drapac. Sunweb gaat aan de leiding na twee van drie onderdelen.

Meteen na het startschot waren er meerdere aanvallen. Uiteindelijk zou er drie renners overblijven voor de eerste sprint. Sep Vanmarcke won de sprint voor Jasper Stuyven. Ook in de tweede ronde bleef een kopgroep het peloton voor. Deze keer kwam Matthias Brändle als eerste over de streep. De Zwitser was even daarvoor uit de kopgroep gereden van zeven renners. Doordat erin deze ronde dubbele punten verdienen was, kwam Trek-Segafredo ook aan de leiding te staan in het dagklassement.

Net zoals in de eerste twee rondes bleef een kopgroep vooruit. Dit keer was het de Nederlander Ramon Sinkeldam van Sunweb die de sprint won. Lang kon hij niet genieten van de winst in de sprint, want Sinkeldam kwam hard ten val. Bij de val waren ook Caleb Ewan en Fernando Gaviria betrokken, die de wedstrijd moesten verlaten.

Ook in de vierde was het feest voor de vluchters. Jasper Stuyven won de sprint van de vluchters, waardoor Trek-Segafredo nog steviger aan de leiding ging in het dagklassement. Pas in ronde vijf kwam er eindelijk een sprint met het peloton. Elia Viviani bleek de beste van het peloton.

In laatste drie rondes waren de punten weer voor de aanvallers. In ronde zes nam Roger Kluge de meeste punten voor Marco Canalo. Ook in de zevende ronde was Canola in de aanval. Dit keer kreeg de Italiaan Vanmarcke met zich mee. De twee bleven zouden voorop blijven. In ronde zeven nam Canola de meeste punten mee voor Vanmarcke en in de laatste ronde was het de Belg die de volle buit pakte.