Ajax betaalt miljoenen voor Deens toptalent

Ajax heeft zich in navolging van Klaas-Jan Huntelaar ook versterkt met Victor Jensen. De pas zeventienjarige Jensen, die in Denemarken geldt als toptalent, maakt de overstap van FC Kopenhagen. De Deense ploeg ontvangt een bedrag van maar liefst 3,5 miljoen voor de middenvelder. Dit bedrag kan vanwege diverse clausules nog oplopen.

Bij FC Kopenhagen is men blij met het bedrag dat wordt overgemaakt voor Jensen. "We zijn daarmee economisch heel goed gecompenseerd door Ajax voor het vertrek van het talent, zowel op korte termijn als potentieel op de lange termijn", aldus de reactie van de ploeg. Jensen heeft in Amsterdam een contract ondertekend tot medio 2020.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is in zij nopjes met de komst van Jensen: "Het is mooi dat wij dit grote talent hebben weten te contracteren. Complimenten voor onze Deense scout John Steen Olsen, mede dankzij zijn inspanningen komt Jensen naar Amsterdam. Met ingang van komend seizoen zal hij aansluiten bij het vlaggenschip van onze opleiding, het elftal O19."

De Deen kijkt zelf ook uit naar zijn dienstverband bij Ajax: "Ik ben erg blij en bovendien ook trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen. Het is een grote club met een prachtige historie. Veel Deense spelers zijn mij in het verleden bij Ajax voorgegaan. Mijn doel is om zo spoedig mogelijk deel uit te maken van het eerste elftal en te slagen bij de club. Op deze plaats ook een dankwoord voor FC Kopenhagen, zonder hen had ik deze mooie stap in mijn carrière niet kunnen maken."