'Dani Alves tekent na CL-finale bij Chelsea'

Volgens diverse Britse media wordt Dani Alves de nieuwe rechsback van Chelsea. Trainer Antonio Conte zou meer dan gemiddelde belangstelling hebben voor de aanvallend ingestelde rechtsachter van Juventus.

De inmiddels 34-jarige Alves maakte vorige zomer nog de overstap van FC Barcelona naar Juventus, waar hij een ijzersterk seizoen draait. Met Juve won hij dit seizoen al het landskampioenschap en de Coppa Italia. In totaal was Alves goed voor dertien assists. Vanavond kan daar de eindzege in de Champions League nog bijkomen. Real Madrid dient dan te worden verslagen.

De huidige verbintenis van Alves loopt nog één seizoen door, maar de club zou toch bereid zijn om de rechtsback te laten gaan. Naar verluidt zou Alves het als een uitdaging zien om bij de huidige landskampioen van Engeland aan de slag te gaan en in Londen te gaan wonen.

De media in Engeland noemen de eventuele overstap van Alves naar Chelsea een shock swoop. Conte posteerde afgelopen seizoen vaak Victor Moses als rechtsback, maar de Italiaanse oefenmeester wilt graag meer concurrentie op deze positie. Behalve Chelsea houden ook Manchester City - waar zijn voormalig trainer Josep Guardiola werkzaam is - en Tottenham Hotspur de situatie rondom Alves nauwlettend in de gaten.