Haase niet opgewassen tegen Nadal

Robin Haase heeft op Roland Garros niet voor een stunt kunnen zorgen. De Nederlandse nummer 43 van de wereld ging in de tweede ronde onderuit tegen negenvoudig kampioen Rafael Nadal.

Haase begon bepaald niet lekker aan de partij en voor hij met zijn ogen kon knipperen had de Hagenees de eerste set al verloren. In set twee ging het een stuk beter voor de Nederlander, maar hij werd wel al vroeg gebroken. In de drie servicegames daarna kwam hij eigenlijk niet in de problemen, maar op Nadal's service kon hij ook weinig betekenen en dus werd de tweede set ook verloren.

Haase weerstond de druk van Nadal in de derde set nog even en kreeg zelfs de lachers op zijn hand. Een bal van Nadal kreeg hij nog maar net op zijn racket, maar de bal raakte de umpire op het lijf. Haase reageerde met zijn befaamde 'Robin Hood'-move, waar ook de umpire van dienst wel om kon lachen. Een echte kans om de wedstrijd nog om te keren had Haase overigens niet meer: hij leverde twee keer zijn service en kon het de Spanjaard wederom niet lastig genoeg maken, waardoor het na iets minder dan twee uur voorbij was: 1-6, 4-6, 3-6.

Robin Haase niet opgewassen tegen Rafael Nadal (Foto: Pro Shots/Action Images)
Robin Haase niet opgewassen tegen Rafael Nadal (Foto: Pro Shots/Action Images)