Titelverdedigster Muguruza ontsnapt in Parijs, Kvitova onderuit

Roland Garros-kampioene Garbiñe Muguruza heeft zichzelf met pijn en moeite in de strijd om een nieuwe titel gehouden.

De Spaanse nummer vijf van de wereld had het op het Court Philippe Chatrier bijzonder moeilijk tegen de 21-jarige Anett Kontaveit uit Estland, de nummer 53 op de ranglijst. Kontaveit trok de eerste set via de tiebreak knap naar zich toe en in set twee had ze al gelijk de break te pakken.

Toch herstelde Muguruza zich en met de nodige moeite kon ze de Estse op 5-4 breken. Het derde bedrijf ging vervolgens gelijk op, tot de Spaanse op 3-2 door de service van Kontaveit brak. Ze deed dat gelijk daarna nog een keer en daarmee was de wedstrijd voorbij: 6-7 (4), 6-4, 6-2.

Voor Petra Kvitova zit haar gedroomde comeback in Parijs er weer op. De Tsjechische speelde haar eerste toernooi sinds ze in december thuis gewond raakte bij een overval, maar Bethanie Mattek-Sands was in de tweede ronde te sterk. De Amerikaanse (WTA-117) had twee tiebreaks nodig om Kvitova naar huis te sturen: 7-6 (5), 7-6 (5).

Venus Williams had het niet al te moeilijk. De Amerikaanse, als tiende geplaatst, schakelde Kurumi Nara uit Japan in een kleine anderhalf uur uit: 6-3, 6-1.