Titelverdedigers en nummers één in 1e ronde uitgeschakeld in Parijs

Het tennistoernooi van Roland Garros is al in de eerste ronde zowel de regerend kampioenen als de nummers één van de plaatsingslijst in het mannendubbelspel kwijtgeraakt.

Henri Kontinen en John Peers wonnen in januari de Australian Open en waren in Parijs als eerste geplaatst. Toch ging het al gelijk fout tegen de Spaanse veteranen David Marrero en Tommy Robredo.

De Spanjaarden staan via een beschermde rankingplek op het hoofdtoernooi in Parijs en daar maakten ze optimaal gebruik van. De eerste set werd via een tiebreak gewonnen, in het tweede bedrijf kwam het Fins-Australische duo er nauwelijks nog aan te pas: 7-6 (3), 6-3.

Kontinen en Peers waren niet het enige grote slachtoffer. Ook Feliciano en Marc Lopez kwamen de eerste ronde niet door. De twee vrienden, geen familie maar wel al jarenlang regelmatig samen dubbelend, pakten vorig jaar in Parijs hun eerste Grand Slam-titel, maar een herhaling zit er niet in. De Chileen Julio Peralta was samen met de Argentijn Horacio Zeballos verrassend veel te sterk: 6-2, 6-3.