Wendy en Youp in actie voor hersenstamkanker

Wendy van Dijk en Youp van 't Hek slaan samen de handen ineen om geld op te halen voor onderzoek naar hersenstamkanker. De twee zijn volgens het AD het gezicht van een nieuwe actie rond Tijn Kolsteren, het ongeneeslijk zieke jongetje dat afgelopen december half Nederland aan de nagellak kreeg tijdens Serious Request op 3FM.

De nagellak-actie van Tijn roerde Youp en nadat hij er een column over schreef werd hij door Tijns oncoloog van het VUmc gevraagd om eens langs te komen. "Hij leidde me rond door zijn laboratorium, vertelde hoeveel geld er nodig is voor nieuw onderzoek", vertelt Youp tegen de krant. "Daarbij zei hij nog: 'Ik vraag je nergens om, hè'. Maar toen ik naar huis fietste dacht ik: ik moet hier wel iets mee doen. Daarna kwam Wendy in beeld." Wendy is al tien jaar ambassadrice van Stichting Semmy, een organisatie die eveneens geld inzamelt voor hersenstamkanker.

Via de website lakdoortijn.nl zijn potjes nagellak te koop, in vier door Tijn geselecteerde kleuren. De opbrengst komt volledig ten goede aan het onderzoek van het VUmc. Het streefbedrag is een miljoen euro. Daarmee kan een speciale robot worden gekocht waarmee hersenstamtumoren mogelijk behandelbaar zijn.

Wendy en Youp in actie voor hersenstamkanker
Wendy en Youp in actie voor hersenstamkanker (Foto: BuzzE)