Tiger Woods: Ik was niet dronken

Tiger Woods zat in zijn auto te slapen vlak voordat hij zondagnacht werd gearresteerd wegens rijden onder invloed. De wereldberoemde golfer werd door agenten al tukkend aangetroffen langs de weg terwijl zijn motor nog aanstond. Ook brandde zijn rechter knipperlicht nog. Dat meldt TMZ op basis van het politierapport.

Woods zou extreem langzaam en onduidelijk hebben gesproken. Hij vertelde de politie in eerste instantie dat hij van een golfwedstrijd kwam maar veranderde later zijn verhaal. Woods zei toen dat hij niet meer wist waar hij was. De sporter was volgens het rapport zo van het pad af dat hij zijn neus niet kon aanraken toen hem dat werd gevraagd en het lukte hem ook niet om op één been te staan.

In een statement stelt Woods dat hij niet dronken was maar dat zijn toestand kwam door een 'onverwachte reactie op voorgeschreven medicijnen'. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn actie", aldus Woods. "Ik realiseerde mij niet dat de mix van medicijnen mij zo sterk had beïnvloed."

Rugoperatie
De 41-jarige Amerikaan werd enkele uren na zijn arrestatie vrijgelaten uit de gevangenis van Palm Beach. Volgens TMZ moet hij zich in juli voor de rechter verantwoorden.

De voormalig nummer één van de wereld onderging afgelopen april een rugoperatie en kan daardoor voorlopig niet deelnemen aan golftoernooien.

Gearresteerde Woods viel in slaap in auto
Tiger Woods: Ik was niet dronken (Foto: BuzzE)