Dumoulin definitief niet in Tour de France

Het was eigenlijk al zeker, ook voor de Giro d'Italia, maar de ploegleider van Giro-winnaar Tom Dumoulin heeft nog maar eens bevestigd dat de Nederlander niet van start gaat in de Tour de France.

Aike Visbeek van Team Sunweb liet dat weten in WielerFlits Live. Deelname van Dumoulin aan de Tour is volgens hem simpelweg uitgesloten, iets wat ook voor de Giro al wel min of meer duidelijk was. De planning voor die weken blijft grofweg hetzelfde: Dumoulin gaat in juli op een welverdiende vakantie.

Komend weekeinde komt hij in Limburg al wel in actie tijdens de eerste editie van de Hammer Series. Vanaf 10 juni begint hij in principe aan de Ronde van Zwitserland en ook op het NK zal hij van de partij zijn. Deel twee van het seizoen staat vooral in het teken van de tijdrit op het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen. 

"De precieze plannen liggen nog ter discussie", zegt Visbeek. "Er is bijvoorbeeld ook een scenario mogelijk waarin hij de Vuelta rijdt, maar dat zijn we allemaal nog aan het bekijken."