Titelverdedigster Muguruza schakelt Schianove uit op Roland Garros

Op de tweede dag van het tennistoernooi van Roland Garros kwamen zeven vrouwen uit de top-20 van de wereld in actie. Zes van hen plaatsten zich voor de tweede ronde, voor Coco Vandeweghe is het toernooi al voorbij. De Amerikaanse nummer twintig van de wereld ging met 1-6, 4-6 onderuit tegen Magdalena Rybarikova uit Slowakije.

De mondiale nummer twee, Karolina Pliskova uit Tsjechië, had het in het begin even lastig met Zheng Saisai (WTA-67). De Chinese kon Pliskova in set twee echter niet meer bijbenen en moest zich gewonnen geven: 7-5, 6-2. De meest opvallende eersterondepartij zag gelijk twee Roland Garros-kampioenen tegenover elkaar staan. Titelverdedigster Garbiñe Muguruza had ruim anderhalf uur nodig om Francesca Schiavone, de winnares van 2010, van zich af te schudden: 6-2, 6-4.

Caroline Wozniacki (WTA-12) had het verrassend lastig tegen de pas 17-jarige Australische wildcardspeelster Jaimee Fourlis. De tiener wist een set af te snoepen van de Deense, maar die herstelde zich op tijd: 6-4, 3-6, 6-2. Ook de als dertiende geplaatste Française Kristina Mladenovic had het voor eigen publiek niet makkelijk. Na een ruim drie uur durende marathonpartij tegen Jennifer Brady (WTA-88) konden dan toch de vuisten de lucht in: 3-6, 6-3, 9-7.

De Russische Elena Vesnina, vijftiende van de wereld, moest de nodige zeilen bijzetten om Beatriz Haddad Maia (WTA-101) terug naar Brazilië te slaan: 6-2, 3-6, 6-4. Anastasia Pavlyuchenkova was tot slot binnen drie kwartier al klaar. De nummer zeventien van de wereld zag de Roemeense Patricia Maria Tig na de eerste game van de tweede set opgeven: 6-1, 1-0.