Ongeloof bij Stam: "Zo'n finale moet je winnen"

Jaap Stam was met Reading een haar verwijderd van Premier League-voetbal, maar zijn ploeg verloor na strafschoppen van Huddersfield Town.

Reading plaatste zich dit seizoen voor de nacompetitie met promotie naar de Premier League als uiteindelijk doel. De ploeg won van Fulham, maar de finale met Huddersfield Town werd in het nadeel van Reading na strafschoppen beslist.

Zo was Stam dichtbij Premier League-voetbal, maar ging het op het laatste moment mis. De trainer baalde flink na afloop. "We hebben een mooi seizoen achter de rug, maar zo'n finale moet je winnen", vertelde Stam in gesprek met BBC.

"Vooral als je verliest na strafschoppen, dan is dat moeilijk te accepteren. We hebben een goed seizoen achter de rug en dat wil je dan goed afsluiten. Het had de kers op de taart geweest als we hadden gewonnen, maar niemand is schuldig aan dit verlies", aldus Stam.

Reading stond in de penaltyreeks met 3-1 voor, maar verloor uiteindelijk alsnog. Hierdoor liep het promotie naar de Premier League mis. Ook kan de club fluiten naar de vele tientallen miljoenen ponden die het zou ontvangen bij promotie naar het hoogste niveau.