Djokovic en Nadal moeiteloos door op Roland Garros

Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben zich zonder grote moeite geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros.

Djokovic stond in Parijs tegenover Marcel Granollers, de nummer 77 van de wereld. De Servische mondiale nummer twee werd meerdere keren gebroken, maar Granollers was ook allerminst stabiel op zijn service. Hij bood een aantal keer goed partij, maar had uiteindelijk nooit serieuze kans om voor een stunt te zorgen: 6-3, 6-4, 6-2.

Negenvoudig winnaar Nadal begon zijn jacht op La Décima zelfs nog wat makkelijker. De Fransman Benoit Paire, toch 45e van de wereld, had geen schijn van kans tegen de gravellegende uit Spanje. In set twee brak hij Nadal twee keer, maar daar bleef het bij: 6-1, 6-4, 6-1.

Ook de nummer zes van de wereld, Milos Raonic, kende een prima dagje. Met exact dezelfde uitslag als Djokovic (6-3, 6-4, 6-2) schoof de Canadees de Belg Steve Darcis aan de kant. De twee plekken lager genoteerde Kroaat Marin Cilic had het evenmin moeilijk. Hij schakelde Ernests Gulbis met driemaal 6-3 uit. 

De als tiende geplaatste Belg David Goffin deed ook gewoon wat hij moest doen en werkte zich met driemaal 6-2 netjes langs de Fransman Paul-Henri Mathieu. David Ferrer had het een stuk moeilijker. De Spaanse gravelveteraan had maar liefst 4:30 uur nodig om de Amerikaan Donald Young van zich af te meppen: 5-7, 6-3, 4-6, 6-3, 13-11.

Voor Gilles Simon liep de eerste ronde niet goed af. De mondiale nummer 32 ging voor eigen publiek onderuit tegen Nikoloz Basilashvili uit Georgië: 1-6, 6-2, 6-4, 6-1. Jack Sock werd de hoogst geplaatste speler die het toernooi vroegtijdig moest verlaten: de nummer veertien van de plaatsingslijst was een maat te klein voor de Tsjech Jiri Vesely: 5-7, 5-7, 3-6.