Babel denkt aan Nederlands elftal

Ryan Babel is teleurgesteld dat hij buiten beeld blijft voor het Nederlands elftal, ondanks dat hij dit seizoen in een uitstekende vorm verkeert.

Het Nederlands elftal probeert zich de komende maanden te plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. Daarbij kan de ploeg alle hulp gebruiken. Maar voor zijn eerste voorlopige selectie heeft bondscoach Dick Advocaat geen uitnodiging gestuurd naar Ryan Babel.

Dat terwijl Advocaat de aanvaller van Besiktas het hele seizoen aan het werk heeft kunnen zien in de Turkse competitie. Babel was een basispeler in het team dat onder meer Advocaat's Fenerbahçe aftroefde in de titelstrijd.

Babel kende een moeizame periode in zijn carrière. Hij flopte bij zijn terugkeer naar Ajax, kende avonturen bij Kasimpasa en Al Ain en hervond zijn vorm bij Deportivo La Coruña. Vervolgens presteerde hij ook bij Besiktas op de toppen van zijn kunnen.

"Ze zeiden dat mijn carrière voorbij was", schrijft Babel op zijn Instagram-account. "Jammer dat het Nederlands elftal mij links laat liggen. In deze cruciale tijd had ik van waarde kunnen zijn met mijn vertrouwen en huidige vorm."