Zakarin: "Hopelijk wint Dumoulin en sta ik op het podium"

Met nog één etappe te gaan zijn er nog vier kanshebbers op de eindzege in de Giro d'Italia, vijf als je een mogelijk wonderbaarlijke tijdrit van Ilnur Zakarin meerekent. De Rus lijkt daar zelf echter niet meer in te geloven, maar gaat nog wel voor het podium.

In de voorlaatste etappe zette Zakarin zijn Katusha-mannen regelmatig op kop, vooral op de Monte Grappa werd hard gewerkt. "In de finale pakten we niet veel tijd, maar het team reed erg goed. Mensen zeggen misschien dat ik aan het einde niet veel werk deed, maar dat moeten ze zelf weten. Voor het einde werkte ik samen met Pozzovivo", doelt Zakarin op de 'koppeltijdrit' die hij lange tijd samen met de Italiaan aan kop van de koers reed. "Daarna herstelde ik even toen we waren gepakt en vervolgens deed ik nog wat kopwerk."

Zakarin zegt tevreden te zijn, ook omdat hij achter Thibaut Pinot tweede werd in de etappe en zo nog zes bonificatieseconden bij mocht schrijven. In de strijd om het podium kunnen die goed van pas komen - hij moet 1:15 minuten goedmaken op Nairo Quintana, 0:36 op Vincenzo Nibali, 0:32 op Pinot en/of 0:22 op Tom Dumoulin.

"Ik zal gewoon alles gaan geven wat ik nog in me heb", liet Zakarin tegenover de pers weten. "Voor de eindzege is Dumoulin wat mij betreft gewoon de favoriet en ik hoop ook dat hij het wint. Zelf ga ik er alles aan doen om op het podium te komen."