Van Gerwen in Dubai te sterk voor Van Barneveld

De darters van de PDC zijn weer eens op snoepreisje in het kader van de World Series of Darts. De PDC wil het darten over de wereld aan de man brengen en hebben daarvoor de WSoD in het leven geroepen. Eerste stop is Dubai, de Dubai Darts Masters. 

Het is al weer de vijfde editie in Dubai. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld namen het in de zandbak tegen elkaar op en Van Gerwen won met 10-5. Van Gerwen kwam 4-1 voor, waarna Van Barneveld nog 170 uitgooide om de achterstand tot twee legs de reduceren.Op 6-3 had Barney de kans om terug te komen tot 6-4. Van Gerwen toverde echter een 150-finish uit de hoge hoed en keek de vijfvoudig wereldkampioen tegen een 7-3 achterstand aan. Ondanks een 121-finish in elfde leg en een gemiddelde van 101 kon Van Barneveld niet tippen aan zijn landgenoot. Van Gerwen won met 10-5 en noteerde een finishpercentage van 67%. Daarnaast schreef de Brabander het hoogste gemiddelde van de avond op zijn naam: 104.87.

Er waren nog drie andere wedstrijden. Titelverdediger in Dubai Gary Anderson had geen problemen met Phil Taylor. Het werd 10-3. Peter Wright won met 10-5 van Dave Chisnall. Gerwyn Price kwam een 7-9 achterstand te boven en wist met 10-7 te winnen van James Wade. 

Op hemelvaartsdag zijn de halve finales en finale. Van Gerwen speelt tegen Price en Anderson zal aantreden tegen Wright.