Xbox Game Pass lanceert in juni

Xbox Game Pass is vanaf 1 juni beschikbaar. Xbox Live Gold-leden krijgen een trial van 14 dagen.

Met Xbox Game Pass, een service vergelijkbaar met EA Access, kan je toegang krijgen tot een gigantische catalogus van games voor een vast maandelijks bedrag. In februari werd de dienst al aangekondigd, vanaf volgende week is het officieel onderdeel van Xbox Live.

Vanaf de lancering zitten er al ruim 100 games inbegrepen bij Game Pass, deze worden iedere maand aangevuld, en games zullen ook weer het programma verlaten. Alle games kunnen direct gedownload worden naar de Xbox One, dus er is geen sprake van streaming. Als actief lid van Xbox Game Pass krijg je ook korting op games die onderdeel zijn van het programma, om de game permanent aan je verzameling te kunnen toevoegen.

Het abonnement kost €9,99 per maand, waarmee je dus ongelimiteerd toegang krijgt tot de games die Xbox Game Pass ondersteunt. Het zijn op dit moment in totaal 112 games, waarvan 72 van origine Xbox 360-games zijn, maar speelbaar op Xbox One via backward compatibility. Voorbeelden van games die onderdeel zijn van Xbox Game Pass zijn Sunset Overdrive, Mad Max, Halo 5: Guardians en alle BioShock-games. Een volledige lijst van de 112 games is hier te vinden.