Roda stuurt Anastasiou de laan uit

Roda JC heeft zich in de voorbereiding op de twee finalewedstrijden in de play-offs om handhaving in de Eredivisie ontdaan van trainer Yannis Anastasiou. De Limburgers hopen zo voor een schokeffect te zorgen en streekgenoot MVV Maastricht te verslaan.

Onder leiding van Anastasiou behaalde Roda de zeventiende plaats in de Eredivisie en moest de nacompetitie in. Daarin was de club over twee wedstrijden maar net te sterk voor Helmond Sport. De Griekse oefenmeester zou na dit seizoen naar het Belgische KV Kortrijk vertrekken, maar mag nu eerder weg, omdat de clubleiding geen vertrouwen meer in hem heeft. In Kerkrade wordt gehoopt dat met assistenten Rick Plum, René Trost en Robert-Jan Zoetmulder op de bank donderdag en zondag gewonnen wordt van MVV en volgend jaar weer in de Eredivisie gespeeld wordt.

Om dit doel te bereiken zal Huub Stevens de club gaan helpen. De 63-jarige oefenmeester gaat bij Roda niet op de bank plaatsnemen, maar gaat de club wel zoveel mogelijk met advies bijstaan. Hij trainde Roda al eens tussen 1993 en 1996 en behaalde in 1995 een knappe tweede plaats in de Eredivisie.