Dubbelslag voor Boasson Hagen in laatste rit Ronde van Noorwegen

Edvald Boasson Hagen heeft de Ronde van Noorwegen gewonnen. De Noor van Dimension Data pakt door de winst genoeg bonificatieseconden om Pieter Weening in het algemeen klassement voorbij te gaan.

Net zoals in de voorgaande etappes kwam er weer snel een kopgroep tot stand. Deze keer kregen vijf renners de ruimte van het peloton: . Preben Van Hecke, Hector Saez, Maxime Daniel, Fridtjof Røinås en Marinus Blålid. Zij hadden een maximale voorsprong van drie minuten op het peloton.

Op het lokale circuit in Oslo koos Wout van der Aert voor de aanval. De wereldkampioen in het veldrijden kreeg twee landgenoten met zich Louis Vervaeke en Antoine Warnier. In het peloton deden de ploegen van Weening en Boasson Hagen het werk. De drie zouden ook weer snel gegrepen worden.

Op twintig kilometer van de meet kwam Boasson Hagen ten val. De nummer twee van het klassement zou op tien kilometer van de streep terugkeren in het peloton. Op de laatste beklimming van de Ekeberg bleef een grote groep over met daarbij de klassementsrenners.

Op vijf kilometer van de streep koos Lars Boom voor de aanval, maar de Nederlander zou geen ruimte krijgen. Later was het de beurt aan Timo Roosen, maar ook de ploegmaat van Boom hield het niet vol.

Op drie kilometer was alles bij elkaar, waardoor we een sprint kregen van vijftig renners. In de sprint was Boasson Hagen de snelste. Door de winst gaat de Noor Weening voorbij in het algemeen klassement.