Morbidelli boekt volgende zege in Moto2

Franco Morbidelli heeft op het circuit van Le Mans de Franse Grand Prix in de Moto2 gewonnen. De Italiaan boekte zo al zijn vierde zege in vijf races en gaat uiteraard nog steviger aan de leiding in het WK.

Thomas Lüthi nam vanaf poleposition de leiding bij de start, maar zag Morbidelli al snel langszij komen. Francesco Bagnaia nam de derde plek in beslag, hoewel hij snel werd gepasseerd door Alex Marquez. Ondertussen volgden ook Lorenzo Baldassarri, Mattia Pasini en Dominique Aegerter, terwijl de vanaf plek vier matig vertrokken Luca Marini onderuit ging.

Morbidelli slaagde er niet in weg te rijden en na een ronde of vijf had hij Lüthi nog altijd in het kielzog en de Zwitser pakte zelfs de leiding over, terwijl ook Marquez en Bagnaia niet ver weg waren. Toch duurde het niet lang voor Lüthi het moeilijk begon te krijgen: na een kleine tien ronden viel hij terug naar plek vier en had Morbidelli de leiding weer in handen.

Ook met vijf ronden te rijden was de race nog niet beslist. Bagnaia kon het gat naar Morbidelli net niet dichten, maar zat er dicht genoeg op om duidelijk te maken dat de leider zich geen enkele fout kon permitteren. Op ruime afstand hadden ook Marquez en Lüthi de strijdbijl nog lang niet begraven, waarbij de Zwitser de derde plek weer over kon nemen.

Bagnaia bleef voorin druk uitoefenen op Morbidelli en in de laatste ronde leek hij zelfs nog even een aanval voor te bereiden, maar halverwege de ronde gaf Bagnaia het op. Daar baalde hij overigens zeker niet van, want net als Morbidelli kwam ook hij met een uitgebreide wheelie over de finish, voor de derde plek van Lühti en plaats vier van Marquez.