Handboogschutter Wijler wint WB bij zijn debuut

Steve Wijler heeft bij heeft bij zijn wereldbekerdebuut in Shanghai meteen gewonnen. De 20-jarige handboogschutter was in de finale van het olympische onderdeel recurve te sterk voor Kim Woo-jin met 6-2.

Wijler begon de finale sterk door de eerste twee sets te pakken met 29-26 en 28-27, waardoor de Limburger op een 4-0 voorsprong kwam. De derde set werd gewonnen door Kim, de nummer één van de wereld en viervoudig wereldkampioen.

Wijler was niet onder de indruk en kwam in de vierde set sterk terug. Met een perfecte score pakte de Nederlander de vierde set, waardoor hij zijn eerste wereldbeker won.

"Ik kwam naar China om ervaring op te doen en de bondscoach had mij gezegd dat het resultaat niet belangrijk was en dat ik moest genieten", aldus Wijler.

"En nu heb ik drie Koreanen verslagen en een wereldbekerwedstrijd gewonnen. Ook ik ben verbaasd. Ik hoopte op een plaats bij de laatste 32", Aldus Wijler tegen de NOS.

In de strijd om het brons verloor Sjef van de Berg met 3-7 van meervoudig olympisch en wereldkampioen Im Dong-hyun uit Zuid-Korea.