Fox maakt autistisch jochie belachelijk

Een dame op de Amerikaanse nieuwszender Fox News heeft officieel excuses moeten aanbieden, nadat zij een achtjarig autistisch jochie op nationale tv had afgezeken.

Bij een toespraak van vicepresident Mike Pence stond het ventje naast Pence. De VP sloeg hem per ongeluk in het gezicht toen hij wild stond te gebaren. Nadien vroeg het jongetje speels of Pence sorry kon zeggen voor 'm in het gezicht batsen op tv. Dat deed Pence en dat was het dan.

Bejaarde Amerikanen kijken veel Fox, zo ook de oma van het jongetje. Die lichtte haar dochter in dat kleinzoonlief een week later nogmaals op tv was geweest. Toen de moeder vervolgens verwachtingsvol het segment bekeek, schrok ze. Haar zoontje werd namelijk hard afgezeken.

Tucker Carlson's gast Tammy Bruce zei tussen neus en lippen door: "Blijkbaar baren we tegenwoordig 'snowflakes' [hypergevoelige kinderen], want het zag eruit alsof dat kind in die zaal een safe space nodig had." Vanzelfsprekend is het Fox-beleid om termen als 'liberal snowflake', 'social justice warrior' en 'safe space' zo vaak mogelijk te bezigen.

De moeder beklaagde zich vervolgens bij de zender. Daarop moest Bruce meteen excuses aanbieden. Daarbij schoot ze plots de 'liberale' kant op door zichzelf te beroepen op het zijn van een 'feminist en homoseksuele vrouw'.

Bruce: "Het spijt me enorm. Het was nooit mijn bedoeling om een kind of z'n moeder pijn te doen. We hadden geen idee dat Michael autistisch is. (...) Een les die we hieruit kunnen leren is nooit kinderen in politieke discussies te betrekken."